Another one

Dag: 02
Maand: 07
Jaar: 2013

Voor de verandering maak ik maar eens een post in het Nederlands. Ik kan me altijd het best uitdrukken in het Engels, misschien omdat ik beter weet hoe ik de woorden kan gebruiken. Maar voor nu, nee.
Nog een paar dagen te gaan voordat ik klaar ben met mijn stage. Ik heb tot nu toe in mijn reis op Curaçao veel nieuwe ervaringen gekregen en veel ontdekt. Ik verblijf bij familie en heb een ontzettend goede band gekregen met mijn nichtjes. Ik voel me erg thuis en het lijkt wel alsof ik hier al jaren heb gewoond.

Toch, mis ik Nederland. Niet het land, niet de sfeer, niet de cultuur…ik mis mijn ouders en vrienden. De mensen die ik iedere dag zag, waarmee ik zo goed kan praten en kan lachen. 
Tja, dit wist ik van tevoren. Er zou een dag komen dat ik heimwee zou krijgen. Al moet ik toegeven dat vandaag niet de eerste keer is hoor. Ik heb wel vaak de gedachte: ”Oh, was ik maar thuis, dan kon ik (…) gaan doen samen met (…)”. Dit is een compleet nieuw hoofdstuk in mijn leven, en hoe leuk het ook is dat ik letterlijk op een paradijs leef, home is where the heart is. Net als in Nederland voel ik dat mijn hart niet op deze plek ligt. Ik heb altijd geweten dat ik niet op Curaçao zou gaan wonen, en daar blijf ik bij. Alhoewel ik er sinds ik hier ben wel vaker over na heb gedacht. Het blijft een klein eiland en ik heb iets groters nodig. 

De cultuur is echter wel geweldig, de mensen zijn enorm vriendelijk, iedereen groet elkaar etc. In het begin moest ik daar wel aan wennen, in NL ben ik gewend om mensen niet recht in de ogen aan te kijken of te groeten als ik langs iemand loop. Hier is dat blijkbaar onbeschoft om te doen. Maar mijn Nederlandse gewoontes heb ik af en toe gelukkig wel even kunnen laten vallen.

Hoe erg ik ook van Curaçao houd, heb ik best zin om terug te gaan. Even weer terug naar normaal, 4 maanden is toch best lang. Vooral door het feit dat ik hier ”alleen” ben. Tuurlijk, ik heb familie, maar het is anders dan dat ik met een vriendin zou zijn gekomen. Ik vind het fijn om alleen te zijn en alleen te lopen, winkelen, bezichtigen etc. Maar soms is iemand om mee te praten waar je gewoon jezelf bij kunt zijn wel nodig.
Achja, deze komende maand heb ik vakantie. Ik ben van plan volop te gaan genieten. Veel toeristische activiteiten doen en uiteraard váák de stranden bezoeken!


“I think you travel to search and you come back home to find yourself there.” 


 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.